La Julia és el nou "muppet" de "Barri Sèsam"

Debuta a "Barri Sèsam" la Julia, una nena amb autisme

El nou "muppet" de la factoria "Barri Sèsam" té l'objectiu de conscienciar sobre aquest trastorn

RedaccióActualitzat

La Julia, una nena autista, ha debutat aquesta setmana en el conegut programa infantil "Barri Sèsam". Un nou personatge amb qui el programa pretén ajudar a combatre l'estigma de tots els nens que viuen aquest trastorn.

El debut d'aquest personatge s'emmarca en la campanya Barri Sèsam i l'autisme: veient allò meravellós de cada nen. La Julia és una bona amiga de l'Elm, un dels mítics personatges del programa, i ja va debutar el 2015 en la col·lecció de llibres de text, però no ha estat fins a aquest dilluns que ha fet el salt a la pantalla.

L'objectiu del personatge, segons els seus creadors, és "ajudar els pares a afrontar amb serenor algunes situacions de la vida quotidiana dels nens amb autisme". En el seu primer capítol, els companys de la Julia expliquen a un dels personatges que les reaccions de la nena són diferents. I li expliquen per què la Julia reacciona d'aquesta manera. Els creadors del personatge han explicat que també pretenen explicar "certs comportaments, com les bufetades a les mans o els sorolls, que són per expressar l'alegria o la tristesa del nen amb autisme" i que això pot "ajudar els companys a entendre com hi poden interactuar."

La increïble història de la Iris i la Thula

Barri Sèsam també ha llançat en el seu web material amb recursos sobre el tracte amb infants autistes. Un enllaç que ofereix informacions i activitats complementàries per apropar les rutines diàries dels nens amb autisme. Una pàgina web i un club a Facebook també reforcen aquesta iniciativa, que ja segueixen més d'un milió de persones.

Anar al contingut