París

De Villepin declara durant disset hores com a testimoni davant d'un tribunal de París pel "cas Clearstream"

El primer ministre francès, Dominique de Villepin, ha estat declarant durant disset hores com a testimoni davant d'un tribunal de París en relació amb l'"escàndol Clearstream". Villepin va entrar aquest dijous a les 9 del matí i fins a les 3 de la matinada no va sortir dels jutjats. Aquest cas sobre una presumpta utilització d'influències dins dels serveis secrets per involucrar Nicolas Sarkozy en un afer de corrupció, va esquitxar en el seu moment Villepin, rival del ministre de l'Interior per a les presidencials de l'any que ve. El jutge investiga ara si el primer ministre va demanar a un general retirat que involucrés falsament Sarkozy en un cas de blanqueig de diners en comptes corrents a Luxemburg.

Actualitzat

Dominique de Villepin ha estat declarant a París durant disset hores com a testimoni de la trama de compra de proves falses per incriminar enemics polítics. La justícia francesa investiga l'aparició d'uns llistats falsos de comptes financers que esquitxaven l'actual ministre de l'Interior i candidat a la presidència, Nicolas Sarkozy. A més de Villepin, el president de la República, Jacques Chirac, podria ser, segons filtracions a la premsa, presumpte instigador de la trama.

Els jutges Jean-Marie d'Huy i Henri Pons, que han interrogat De Villepin, van obrir la investigació judicial el setembre del 2004 i de moment han processat quatre persones, entre les quals hi ha l'expresident de l'EADS, la companyia que fabrica l'Airbus, i amic de Villepin Jean-Louis Gergorin, que ha reconegut haver estat qui va enviar anònimament les llistes falses amb noms de personalitats polítiques i empresarials vinculades amb el cobrament de comissions il·legals en un contracte militar.

Els altres inculpats són l'informàtic Imad Lahoud, que nega ser l'autor de les llistes falses, l'exconsultor Florian Bourges i el periodista Denis Robert. A Bourges i a Robert se'ls acusa d'haver fet ús indegut d'informacions obtingudes en una auditoria relacionada amb el cas.

Dominique de Villepin està citat a declarar com a simple testimoni i no amb la fórmula que es va plantejar inicialment de "testimoni assistit", que implica un previsible processament. El motiu del canvi és que hi ha càrrecs contra el primer ministre.

El mes passat ja va declarar com a testimoni un altre membre del govern, la ministra de Defensa, Michelle Alliot-Marie.

Anar al contingut