Barcelona

De sobrassada o mascarpone: coques diferents busquen trencar la tradició per Sant Joan

Les més venudes continuen sent les clàssiques: de brioix amb fruita confitada i pinyons, de llardons o de pinyons farcida de crema

RedaccióActualitzat

Aquesta nit, nit de revetlla, no faltaran a taula les coques. Els pastissers són optimistes pel que fa a les vendes de coques aquest Sant Joan

Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona se'n distribuiran 1.700.000 a tot el país, una xifra similar a la de fa un any. Els preus, diuen, també es mantindran estables, entre els 16 i els 35 euros.

Des del Gremi insisteixen que la clau està en la qualitat dels ingredients i en la manera com s'elaboren. Per això distingeixen entre les coques de pastisseria i les que es troben als supermercats. Ho explica Elies Miró, president del Gremi.

"És un producte acabat de fer. Les pastisseries han de treballar de nit i de matinada per poder treure la coca de Sant Joan el mateix dia, perquè sigui feta de poques hores. En canvi, la coca que podem trobar al supermercat està envasada perquè aguanti 10, 12, 15 o 20 dies. Aleshores aquesta coca porta més conservants, colorants i sucres que les coques fetes a les pastisseries."

La majoria de coques que es venen són les clàssiques: de brioix amb fruita confitada i pinyons, de llardons o de pinyons farcida de crema. Hi ha però qui vol ser més creatiu o transgressor i prova amb la coca de mascarpone, sobrassada o una que té forma de gelat.

També hi ha qui prefereix fer-se-la a casa, o qui, amb alguna intolerància alimentària, ha de buscar la manera de no quedar-se sense menjar aquest dolç típic de Sant Joan.

 

ARXIVAT A:
Sant Joan
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut