De Santi Vidal a tot el referèndum, el camí de la investigació de la Guàrdia Civil

RedaccióActualitzat

Les declaracions de Santi Vidal sobre l'obtenció de dades fiscals de tots els catalans van provocar la seva dimissió com a senador. Era el gener d'aquest 2017. Llavors, la formació política Vox va presentar una denúncia contra Santi Vidal.

El jutjat d'instrucció número 13 va obrir diligències i, fins ara, hi ha tres persones investigades per un presumpte delicte de revelació de secrets. El mateix Santi Vidal, el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, i el president de l'Institut d'Estudis d'Autogovern, Carles Viver i Pi-Sunyer.

 

La Guàrdia Civil actua com a policia judicial en el cas, i amb les seves actuacions s'ha vist com s'obria el focus de la investigació a tot allò que fa referència a la preparació del referèndum.

Interior remodela la cúpula de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Per exemple, la visita de la Guàrdia Civil al Teatre Nacional de Catalunya per reclamar la factura de l'acte en què es va presentar la llei del referèndum.

 

O els interrogatoris a la comissaria de les Corts per saber més sobre la web del Pacte Nacional pel Referèndum i sobre el cens de residents a l'estranger.

El TSJC aclareix que no ha ordenat els interrogatoris a alts càrrecs del govern

L'última informació és que la Guàrdia Civil investiga també si la compra de paperetes per a eleccions té a veure amb l'1 d'octubre.

El mateix jutjat va informar que es tracta de diligències de la policia judicial i que no han estat sol·licitades pel magistrat d'instrucció 13, tot recordant que la causa és secreta.

Anar al contingut