Sallent / Ginebra

De Sallent a Ginebra, un dia de suport a Anna Gabriel

Anna Gabriel ha participat amb un missatge gravat en l'acte que s'ha fet a Sallent

RedaccióActualitzat

El poble de Sallent, d'on és veïna Anna Gabriel, ha acollit un acte de suport a l'exdiputada de la CUP. La mobilització l'han organitzat veïns del municipi i ha consistit en un concert i un acte polític en què Gabriel ha participat amb un missatge gravat. L'exdiputada ha convidat la gent a no defallir fins que els presos quedin en llibertat:

"No hi ha cap tribunal ni cap partit que hagi de tenir la clau de la nostra dignitat i la nostra llibertat. No ha de passar fins que surtin els presos de la presó, on no haurien d'haver entrat mai. Fins que hi hagi la llibertat que hi hauria d'haver al nostre país, que està greument amenaçada."

Benet Salellas, advocat d'Anna Gabriel, ha afegit:

"És incomprensible, incoherent i irraonable, des d'una perspectiva jurídica, que el jutge Llanera dictamini ordre de detenció nacional, però no internacional. És l'exemple de manual de com hi ha por des de les instàncies espanyoles a la internacionalització d'aquest conflicte i, per tant, nosaltres aprofundirem en aquesta por perquè sabem que darrere hi ha una vulneració massiva de drets humans, de drets fonamentals."

Acte de suport a Gabriel a Ginebra

Aquest migdia també s'ha fet la primera concentració de suport a Anna Gabriel a Ginebra, ciutat on resideix des que va decidir no presentar-se dimecres davant del jutge Llarena, que la investiga per rebel·lió.

 

Membres de la societat civil i partits polítics d'esquerres integren el comitè de suport a Gabriel. Aquest comitè durà a terme accions per fer pública la situació que es viu a Catalunya i internacionalitzar la denúncia de la repressió que, consideren, està fent l'estat espanyol.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut