Visita al rodatge de "Benvinguts a l família"

De rodatge amb els protagonistes de "Benvinguts a la família", la nova comèdia negra de TV3

La nova sèrie de TV3 "Benvinguts a la família", que es roda des del 9 d'octubre fins al 20 de desembre, és una comèdia negra amb tocs d'humor que reflecteixen la realitat a través de les situacions en què van trobant-se els personatges. La producció, protagonitzada per l'actriu Melani Olivares, consta de 13 capítols de 50 minuts de durada, en què la família es trobarà amb obstacles que hauran de superar junts.

La sèrie, que s'estrenarà al gener del 2018 a TV3, està produïda per Arca Audiovisual (Grup Filmax), amb Pau Freixas, Ivan Mercadé i Carlos Fernández, i Laura Fernández a la producció executiva.

Actualitzat

Aquests dies, una casa de la urbanització Les Pungoles, a Sant Pere de Vilamajor, s'ha convertit en l'escenari principal de "Benvinguts a la família", on ahir al matí es van gravar algunes de les escenes que es veuran al llarg dels 13 capítols d'aquesta producció dirigida per Ivan Mercadé.

L'argument gira entorn de l'Àngela, interpretada per Melani Olivares, els seus tres fills, i el seu cunyat (el germà del seu exmarit, que la va abandonar quan estava embarassada), que es queden al carrer després que el banc els embargui la casa on viuen. Aquesta situació fa que l'Àngela s'enfronti a la seva por més gran: el seu pare, amb qui fa més de vint anys que no es parla.

Pau Freixas, productor executiu, explica que "Benvinguts a la família" és un retrat de "les estructures familiars actuals", que defineix com a "frankensteins", formades per fills adoptats o de relacions anteriors, amb familiars "acoblats" o matrimonis homosexuals. El director, Ivan Mercadé, afirma que la sèrie "es basa en una trama transversal" en què la família s'enfronta a problemes que hauran de resoldre, fet que permet que la relació entre ells evolucioni.

Una metàfora de la realitat

"Benvinguts a la família" és una comèdia amb components emocionals, que també conté un toc d'humor negre, misteri i intriga. Mercadé assenyala que transmet els valors dels vincles familiars en positiu: "La sèrie parla de com els personatges, en les situacions en què van trobant-se, s'estimen, es donen suport, lluiten i també discuteixen i s'empenyen, però creen uns teixits emocionals que faran que la família sigui irrompible i que estigui per sobre de tot."

Es tracta, doncs, d'una "metàfora de la realitat". A la sèrie es podran veure situacions en què els espectadors es podran veure identificats i podran connectar amb els personatges, tot i que la sèrie ho mostra, a la vegada, des d'una perspectiva en què aquests conflictes tenen un "toc de joc i bogeria". És a dir, "per una banda hi haurà identificació i, per l'altra, divertiment, dues característiques que s'equilibren".

Per Freixas, "les sèries "Modern family", "Shameless" i "Wheeds" són alguns referents americans que parlen de les diferents famílies amb una perspectiva positiva i alhora una mica gamberra". Mercadé hi afegeix que "Benvinguts a la família" és per a un "públic molt ampli, familiar, en què no queda ningú fora. En una època d'estrès, permet desconnectar del dia a dia i fer un viatge emocional, entretingut i divertit, on es podran veure els valors més positius que tenim les persones".

Els personatges

"La sèrie intenta definir els rols dels personatges, però també permet que cadascun d'ells tingui una riquesa que aconsegueix retratar millor la societat en què vivim", assenyala Pau Freixas.

Melani Olivares és la protagonista de "Benvinguts a la família", amb el paper d'Àngela, "una mare lluitadora, rebel i que fa el que sigui per tirar endavant els seus fills". Així defineix l'actriu de Badalona el seu personatge, que és "la mare d'una família desestructurada, però amb una unió molt forta". També destaca que la sèrie és "esbojarrada, però a la vegada mostra una realitat molt gran".

A la sèrie, l'Àngela es trobarà amb la nova dona del seu pare, la Victòria, interpretada per Yolanda Ramos, actriu i humorista catalana que descriu el seu personatge com una dona "molt al límit, sense filtre a l'hora de parlar, però també molt propera".

Nao Albet encarna el paper de fill gran de l'Àngela: "Fran és un inadaptat de la societat, amb moltes manies i a qui li costa estar tranquil", explica. A més, "també té problemes de convivència, que li fan més complicada la seva existència, però també és un noi divertit i interessant".

La Victòria, mare postissa de l'Àngela, també té una filla: l'Àlex, interpretada per Georgina Amorós, "una adolescent rebel, a qui li fa por que la coneguin del tot per la por que li facin mal". L'Àlex, que també ve d'una família desestructurada "amb una mare que sempre fa de les seves", és el personatge més insolent de la sèrie.

A "Benvinguts a la família" hi ha personatges molt diferents, tant joves com adults, de manera que els espectadors s'hi podran veure identificats, asseguren Albet i Amorós. Entre els més joves de la família, hi ha el germà mitjà, el David (Leiti Séne), i la germana petita, la Sara (Nona Cardoner): "Un personatge decidit i que li agrada molt el rock and roll", explica Cardoner. També formen part del repartiment els actors Ivan Massagué (Nando), Simón Andreu (Eduardo), Lluís Villanueva (Raül Dorada), Betsy Túrnez (Adela) i Joan Carreras (Marcos), entre altres.

tv3.cat

Anar al contingut