ANÀLISI

De portes enfora

La cap de la secció d'Economia de Catalunya Ràdio, Joana Casals, parla de les accions del govern més enllà de les pròpies fronteres per tal de calmar els mercats.

Enllaç a altres textos de l'autor

Joana Casals

Cap de la secció d'Economia dels serveis informatius de Catalunya Ràdio

Actualitzat
Si vostè vol saber què es farà amb els diners que l'estat recaptarà per les privatitzacions d'una part d'Aena i de Loteries de l'Estat, l'únic que ha de fer és anar al quiosc i comprar el "Financial Times". Allà hi trobarà una entrevista que els ha concedit la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, on explica que amb els 14.000 milions de caixa l'any que ve es podran reduir les emissions de deute una tercera part, fins als 30.000 milions d'euros.

Si vostè vol saber com veu el futur el president del govern espanyol, entri al web de la cadena de televisió nord-americana CNBC i sentirà Zapatero venent solvència, explicant que bé que s'estan fent els deures i demanant als inversors que inverteixin a Espanya perquè els anys 2012 i 2013 pot ser un dels països de la Unió Europea que més creixi.

Possiblement veient aquestes dues intervencions a la premsa britànica i nord-americana ens contestarem també la pregunta de per què aquest dimecres el cap de l'executiu ens va sorprendre amb un nou paquet de mesures. Van arribar l'endemà que es visquessin moments de pànic als mercats amb forts atacs contra el deute espanyol.

Conclusió: més mesures per als mercats. L'eficàcia interna, de moment, se li suposa.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut