De los Cobos sobre l'1-O: "No hi va haver càrregues policials"

El coronel de la Guàrdia Civil coordinador policial de l'1-O diu davant del jutge Llarena que l'operatiu dels Mossos va ser una "estafa"

Actualitzat

El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, coordinador policial de l'1 d'octubre, va assegurar davant del jutge Llarena que el dispositiu dels Mossos d'Esquadra aquell dia va ser una "estafa" i que el pla de Trapero era facilitar el referèndum. De los Cobos va puntualitzar també que "no hi va haver càrregues policials".

"La Vanguardia" ha tingut accés a aquesta declaració, en la qual assegura que el fet que els Mossos tanquessin 99 locals de votació va ser per aparentar que complien la llei.

"Ens va portar a concloure que, en realitat, aquella llista de 99 locals era una part més d'aquesta estafa, si se'm permet l'expressió, que va suposar aquell dispositiu. El que pretenien era mirar de fer veure davant l'autoritat judicial un aparent compliment, en part, de la seva interlocutòria.

Em va sorprendre que, en aquella reunió de la junta de seguretat, la posició adoptada pel senyor Trapero estava absolutament alineada amb la del conseller, amb la del president de la Generalitat i amb la del director general de Mossos."

De los Cobos també assegura que aquell dia no hi va haver càrregues policials, sinó actuacions policials per complir el mandat judicial.

"El concepte 'càrregues policial' no l'admeto. No hi va haver càrregues. Actuacions policials per complir el mandat judicial."


Aquesta filtració apareix poques hores abans que el major del Mossos Josep Lluís Trapero comparegui davant de la jutge Carmen Lamela, a l'Audiència Nacional, investigat per sedició.

- Noticia relacionada: Memòria Audiovisual de l'1-O -

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut