Lleida

De la Vega va demanar l'entrega a l'Aragó de les obres d'art de la Franja en contraprestació als papers de Salamanca

Un llibre sobre el conflicte de l'art de la Franja, presentat avui a Lleida, revela que la vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, va demanar a l'exconsellera de Cultura, Caterina Mieras, que entregués les obres a l'Aragó com a contraprestació als papers de Salamanca. L'autor d'"El complot" explica també que el rei d'Espanya va demanar al bisbe d'Urgell ser copríncep d'Andorra.

Actualitzat
L'autor del llibre, Eugeni Casanova, diu que Maria Teresa Fernández de la Vega va fer diverses trucades a Caterina Mieras perquè lliurés les obres a Barbastre. L'autor diu que la Diputació de Lleida ha estat l'administració que més ha defensat obertament les obres d'art, a diferència de l'ajuntament, que, segons afegeix, ha estat més ambigu.

Eugeni Casanova elogia la feina de l'exbisbe Francesc Xavier Ciuraneta, que va decidir que les obres no es mourien de Lleida tot i les pressions del Vaticà, segons l'autor. El llibre també assegura que el rei d'Espanya va trucar a l'aleshores bisbe d'Urgell Joan Martí Alanis per demanar-li que tant ell com la reina volien ser coprínceps d'Andorra.
Anar al contingut