Madrid

De la Vega insinua que els retards en les obres de l'AVE podrien ser intencionats

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat que a hores d'ara el Ministeri de Foment està analitzant les raons per les quals algunes de les empreses constructores no estan complint alguns compromisos en les obres de l'AVE de Barcelona. De la Vega ha insinuat que pensen que alguns d'aquests retards podrien ser intencionats, després que la cadena SER li preguntés sobre el possible boicot de l'empresa OHL. L'emissora ha apuntat que l'empresa propietat de Villar Mir estaria endarrerint les obres de manera deliberada a Bellvitge per pressionar Foment per un deute de 900 milions de l'època d'Álvarez-Cascos.

Actualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha demanat disculpes a tots els passatgers afectats pels incidents que està patint el servei de rodalies de Renfe. En ser preguntada a la cadena SER per les molèsties que estan patint els ciutadans que es desplacen a l'àrea metropolitana de Barcelona, la vicepresidenta ha assegurat que el més important és que "les obres responguin a la seguretat, encara que això tingui conseqüències". De la Vega ha dit que tot el que s'ha fet "era necessari", i amb les seves paraules sembla que ha allunyat definitivament la data del 21 de desembre com la de l'arribada de l'AVE a Barcelona. "No passa res. Si no pot ser aquest dia, es farà un altre", ha contestat De la Vega preguntada per la possibilitat que finalment el govern no pugui complir la seva promesa i l'AVE arribi amb més retard.

Però les paraules de De la Vega que més pes han tingut durant l'entrevista a la cadena SER han estat les que admetien les sospites que els compromisos de les constructores de l'AVE a Bellvitge no s'estan complint deliberadament. De la Vega ha respost que Foment està estudiant les causes dels retards i no ha desmentit les afirmacions de l'emissora SER, que ha apuntat directament l'empresa OHL com la causant dels retards. Segons la cadena radiofònica, l'empresa reclama un deute a Foment de l'època del popular Álvarez-Cascos al capdavant del ministeri per una expropiació d'una mina a Galícia.

De la Vega ha afegit que el govern es planteja exigir responsabilitats econòmiques a les empreses pels retards en les obres o per les diferents incidències que estan tenint lloc en la construcció de les vies de l'AVE a Barcelona.

De moment, el tall de dues línies de rodalies continuarà durant 15 dies, tal com ha anunciat el responsable de l'AVE a Barcelona, Antonio Fernández Gil. Segons ha explicat, s'ha de revisar el sistema de pantalles del túnel de l'AVE al seu pas per Bellvitge, on s'han produït nombrosos esvorancs en les últimes setmanes, i s'ha d'analitzar l'estat del terreny.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut