Madrid

De la Vega defensa que no hi ha malestar pel resultat de la bilateral

El govern espanyol no detecta cap mena de malestar al govern català pel fet que encara no s'hagi transferit Rodalies a la Generalitat. Segons Maria Teresa Fernández de la Vega, les paraules del president català, José Montilla, demostren que no hi ha cap desacord pel resultat de la bilateral de dijous. La vicepresidenta espanyola també ha afegit que s'acabarà aconseguint un acord, i que la Generalitat assumirà la gestió de Rodalies, tal com marca l'Estatut.

Actualitzat
"No hi ha frustració ni situació de preocupació perquè no es vagi a produir el traspàs". Així de contundent s'ha mostrat la vicepresidenta espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, valorant l'última comissió bilateral Estat-Generalitat, on finalment no es va materialitzar el traspàs de Rodalies al govern català.

"Hi haurà transferència, però requereix un treball previ i un determinat temps", ha dit De la Vega durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, insistint que l'executiu espanyol traspassarà a Catalunya aquesta competència perquè ho mana l'Estatut i perquè és la voluntat de totes dues parts. Segons la vicepresidenta, les dues administracions s'han donat "senzillament més temps" per negociar. De la Vega ha garantit que la transferència anirà acompanyada de prou pressupost i inversió i ha assegurat que "mai hem corregut tant en tant poc temps com en aquesta legislatura".

Per tot plegat, la número 2 del govern espanyol ha afirmat que, malgrat l'ajornament d'aquest traspàs, continua la bona entesa entre tots dos executius, i que la relació entre els presidents Zapatero i Montilla continua sent "bona, cordial i d'amistat".
Anar al contingut