Valladolid

De la Vega acusa el PP de voler "ciutadans de primera i de segona" per aprovar l'Estatut andalús i rebutjar el català

María Teresa Fernández de la Vega ha acusat el PP de fer diferències entre els ciutadans de l'Estat, en funció dels interessos del partit. La vicepresidenta primera del govern espanyol creu que el partit de Mariano Rajoy vol "ciutadans de primera i de segona" perquè, segons diu, només així s'entén que el PP hagi aprovat la reforma de l'Estatut d'Andalusia i, en canvi, s'hi hagi oposat sistemàticament en el cas de Catalunya. Segons De la Vega, els populars han negat als catalans els mateixos drets que han concedit als andalusos o valencians, cosa que s'explica per la voluntat del PP "d'erosionar el govern a qualsevol preu".

Actualitzat
María Teresa Fernández de la Vega considera que Mariano Rajoy "es va treure la careta i va mostrar la seva cara de veritat" amb el suport al nou Estatut d'Andalusia. Durant l'acte de presentació de la candidata socialista a l'alcaldia de Valladolid, la vicepresidenta ha lamentat que el PP "sigui capaç d'aprovar drets que afecten els ciutadans d'Andalusia i, alhora, de negar-los a les persones que viuen a Catalunya".

De la Vega ha assegurat que el PP "es pensa que ha trobat en la reforma dels estatuts una manera de desgastar el govern", i ha afegit que els populars "prefereixen falsejar les coses abans que dir la veritat".

La número 2 del govern espanyol ha contraposat l'actitud de l'oposició a la del PSOE, que segons ella té com a prioritat "els interessos dels espanyols i no les pretensions del partit polític". De la Vega ha destacat que els socialistes "creiem, pensem i treballem per un país en el qual les necessitats dels ciutadans s'atenguin de manera cohesionada i solidària i amb igualtat d'oportunitats".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut