Aranga del Rey

De la Vega acusa el PP d'"agitador" i de buscar només la "bronca"

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha acusat el PP d'haver-se convertit en el "principal partit de l'agitació", les "mentides" i la "propaganda", i ha advertit que la política antiterrorista contra la qual es manifesta el PP és la mateixa que van aplicar quan eren al capdavant del govern.

Actualitzat

De la Vega ha defensat que l'executiu de Zapatero no ha canviat les polítiques en matèria antiterrorista del PP i ha subratllat que "no hi ha cap partit de l'oposició al món" que, per "deslegitimar" el govern i les institucions democràtiques, hagi "recorregut a la falsedat i la mentida".

La número dos del govern espanyol s'ha queixat que el PP acusi el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de no informar de la seva política, però que, en canvi, l'interrompri "més de 100 vegades" i l'insulti fins a 10 cops quan acudeix al Parlament, "la seu de l'excel·lència de la paraula".

"No estem tornant al passat -ha sostingut-, no volem el passat, el que passa és que s'ha d'informar, explicar, dir la veritat", ha insistit De la Vega. Segons ha dit, el govern té la voluntat d'explicar "les coses que han passat", tot i que al PP no els agradi que els recordin que van tenir "una política penitenciària i una política antiterrorista que fins i tot van utilitzar abans d'arribar al govern", prometent que quan hi arribessin "mai no negociarien amb ETA".

No obstant això, ha apuntat que "la realitat va desmentir les seves promeses" perquè el govern de José María Aznar, "com tots", es va asseure "a negociar amb ETA". També ha indicat que, sent a l'oposició, el PP afirmava que amb ells al poder els terroristes complirien íntegrament les seves condemnes.

Sobre aquest punt, ha indicat que el PP també "va faltar a les seves promeses" perquè "va deixar en llibertat prop de 300 terroristes, donant suport a les polítiques penitenciàries que ara critiquen" i per les quals "s'escandalitzen i intenten enganyar la gent".

"El govern informa i el Partit Popular deforma", ha sentenciat la vicepresidenta, i ha recordat que, fins fa tres anys, govern i oposició "sempre" s'ajudaven i compartien "responsabilitats de política penitenciària i antiterrorista". La diferència radica -ha argumentat- en el fet que el PP "només està disposat" a aquesta col·laboració quan governa.

Les urnes passaran factura

De la Vega ha declarat que així "no es fa oposició", ni s'enforteixen les institucions democràtiques ni es respecta els milions de "ciutadans que pensen d'una altra manera". En aquest sentit, s'ha mostrat "convençuda" que els ciutadans els "passaran factura allà on es passa factura en democràcia, a les urnes".

"Menteixen i ho saben. Crispen i ho saben", ha denunciat De la Vega, alhora que ha acusat els populars de mentir i crispar en les manifestacions "amb l'apropiació sectària dels símbols de tots" i "la utilització del dolor dels altres".

Tot i això, la número dos del govern espanyol s'ha mostrat convençuda que "la justícia triomfarà sempre" perquè les institucions de l'Estat són "fortes, malgrat que la dreta no tingui límits a l'hora de recuperar el poder". Així, s'ha mostrat confiada que els ciutadans renovaran la confiança en el PSOE.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut