El ministre de Foment, Íñigo de la Serna (EFE)
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna (EFE)
Madrid

De la Serna responsabilitza la concessionària del caos a l'AP-6 per la nevada

El ministre confirma l'obertura d'un expedient informatiu a la concessionària, que haurà d'aclarir si hi ha hagut algun tipus de negligència

Actualitzat

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha insistit en la responsabilitat de l'empresa concessionària de l'AP-6 després del caos d'aquest cap de setmana entre Segòvia i Madrid, on milers de cotxes van quedar atrapats per la gran nevada. El ministre ha explicat que és la concessionària la que té l'obligació de disposar dels mitjans necessaris i d'adoptar les decisions relacionades amb la gestió així com de participar en la resolució d'una situació de nevada intensa com la d'aquest cap de setmana.

"L'empresa és la responsable de la presa de decisions, com figura en el protocol establert per aquest tipus d'accions. (...) La normativa diu que la responsabilitat és de la concessionària i hem de saber si hi ha hagut alguna situació contrària a la que ha d'imperar en aquests casos".

A més, ha recordat que hi ha sentències del Tribunal Suprem que remarquen la responsabilitat de les concessionàries en casos similars.

"Hi ha sentències del Suprem sobre incidents molt similars que identifiquen la responsabilitat sobre l'empresa".

De la Serna ha explicat que la decisió de tallar i després reobrir al trànsit "no va ser compartida ni es va fer en coordinació amb el Ministeri de Foment, sinó que Foment va ser el receptor de la informació de la decisió per part de la concessionària".

De la Serna ha confirmat l'obertura d'un expedient informatiu a la concessionària, que és la que haurà d'aclarir si hi ha hagut algun tipus de negligència o d'acció contrària a l'actuació correcta en aquests tipus de casos. No obstant, ha afegit, Foment va decidir reforçar els serveis de neteja amb vuit màquines llevaneus.

Aquest diumenge mateix el ministre ja va anunciar que compareixerà al Congrés per donar-ne explicacions, com li han reclamat el PSOE, Podem i Ciutadans. La compareixença ja ha estat registrada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut