Pla mig del ministre De la Serna, el secretari Gómez Pomar i el delegat del govern Millo durant la reunió per tractar la crisi del Prat, l'11 d…
Pla mig del ministre De la Serna, el secretari Gómez Pomar i el delegat del govern Millo durant la reunió per tractar la crisi del Prat, l'11 d'agost de 2017 (horitzontal)

De la Serna reitera que la Guàrdia Civil no substitueix els empleats d'Eulen sinó que garanteix la seguretat nacional

Actualitzat

ACN Barcelona.-El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha reiterat aquest dilluns que els agents de la Guàrdia Civil que s'han afegit al control de seguretat de l'Aeroport del Prat no estan substituint els treballadors d'Eulen en vaga sinó que estan treballant per garantir la seguretat dels ciutadans i evitar les aglomeracions que podia suposar la vaga, i per tant, ha assegurat que no s'està vulnerant el dret de vaga. En una entrevista a Onda Cero, De la Serna ha recalcat que si les parts en conflicte, empresa i treballadors, no arriben a un acord els propers dies, el govern espanyol haurà d'establir un àrbitre i atorgar-li uns dies per fer una proposta.

Per De la Serna la Guàrdia Civil podrà estar a l'Aeroport del Prat fins que s'arribi a un acord entre les parts involucrades i ha recalcat que el govern espanyol no pot entrar on no té competeixes. Tot i això, ha assegurat ''màxima col·laboració'' entre les administracions per a que totes les mesures tinguin ''efectivitat''. Per això, assegura que posarà a disposició de la Generalitat tota la informació i tota la voluntat de treballar conjuntament. En aquest sentit, De la Serna ha explicat que encara no hi ha cap data per reunir el consell de ministres i ha detallat que s'està treballant a la fase prèvia. De moment, ha dit el ministre, cap evitar qualsevol situació de caos a l'aeroport i evitar el col·lapse. Per De la Serna, el problema al Prat podria derivar en un problema de seguretat nacional. Pel ministre, cal que ni espanyols ni turistes tinguin problemes a l'aeroport, i ha lamentat que tota la situació suposa dany econòmic i de reputació. També ha afegit que el procés sobiranista també té repercussió en la situació de l'aeroport en àmbit internacional.Pel que fa a les reivindicacions dels treballadors d'Eulen, De la Serna ha explicat que ja hi ha una mesa nacional de negociació amb representació de les diferents organitzacions sindicals i s'ha d'establir les condicions per aplicar al conjunt del serveis de seguretat en l'àmbit nacional. De la Serna ha qualificat ''d'espectacle'' el que s'ha viscut al prat per part de la comissió de la vaga de l'aeroport.

Anar al contingut