El ministre de Foment, Íñigo de la Serna
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna
Santander

De la Serna confirma que aviat hi haurà laude d'obligat compliment

RedaccióActualitzat

Després que els treballadors de l'empresa Eulen que s'encarreguen dels controls de seguretat de passatgers a l'aeroport del Prat han decidit en votació rebutjar la proposta de la mediació de la Generalitat, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha comparegut per fer una valoració dels resultats i per explicar com actuarà a partir d'ara el govern.

De la Serna ha declarat que a partir d'aquest dilluns s'intensificaran els efectius de la Guàrdia Civil al Prat i que la seva presència anirà augmentant a mesura que sigui necessària. D'altra banda, els Mossos d'Esquadra intervindran en les que siguin les seves competències. La Generalitat s'encarregarà d'incrementar també el nombre de Mossos d'Esquadra al Prat.

El ministre ha dit que aquest dilluns mateix a la tarda, Generalitat, Ajuntament de Barcelona i govern espanyol es reuniran per avaluar la situació i treballar de manera coordinada.

Íñigo de la Serna confirma que aviat tindran el laude d'obligat compliment, i ha explicat que el govern designarà un àrbitre per formular una proposta.

El ministre de Foment ha qualificat l'actuació dels treballadors d'Eulen d'irresponsable. Segons De la Serna, la pujada salarial d'un 18% és suficient per mirar d'arribar a un acord.

Anar al contingut