Els tècnics ja treballen dins del comboi per agafar mostres que ajudin a explicar quina ha estat la causa de l'accident
Barcelona

Una distracció o un problema a les vies, hipòtesis del xoc a l'estació de França

El tren accidentat havia passat l'últim manteniment el 18 de juliol i el conductor té 7 anys d'experiència

RedaccióActualitzat

Per què ha xocat el tren de Rodalies a l'estació de França. Els equips d'investigació treballen amb diverses hipòtesis de cara a aclarir les causes de l'accident que ha afectat 56 persones, tres de les quals estan greus.

Ara per ara hi ha dues hipòtesis: Una d'elles, una possible distracció del conductor. Una altra, que hagi pogut haver-hi un error mecànic en el mecanisme de les vies.

 

Fonts consultades per Catalunya Ràdio apunten que una distracció del conductor seria la principal hipòtesi de l'accident. El maquinista és un home de 31 anys amb 7 d'experiència en la conducció de trens de Renfe, sempre conduint trens de Rodalies. 

El titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona ha obert una investigació sobre l'accident.

El conductor ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia i drogues. Segons ha pogut saber TV3, el maquinista a explicat que no sap que ha passat en el moment de l'accident. Diu que fins llavors tot havia anat bé.

Els tècnics avaluen ara l'estat del tren i analitzen la maquinària per extreure'n tota la informació que ajudi a explicar què ha pogut ocasionar l'accident. Encara no s'ha examinat la caixa negra del tren, que pot ser determinant per saber les causes dels fets.

Poc després de les cinc de la tarda s'ha retirat el comboi accidentat de l'estació.

 

Revisat fa 10 dies

De moment, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat que el tren que ha patit l'accident estava al corrent de totes les revisions i les operacions de manteniment i ha informat que l'última revisió tècnica la va passar, de forma satisfactòria, fa només 10 dies, el 18 de juliol.

El ministre ha comparegut davant la premsa a mig matí a l'estació de França, on s'ha traslladat per interessar-se per l'estat dels ferits en l'accident del tren de Rodalies que ha xocat aquest matí contra un topall.

De la Serna també ha informat de l'estat del maquinista: està ingressat en estat menys greu per una contusió al tòrax.

El ministre ha demanat prudència i que es deixi treballar els especialistes i ha dit que les balises de control de l'estació no han recollit que el tren circulés amb excés de velocitat. Segons ha explicat De la Serna, els tècnics estudiaran la caixa negra del tren, on es recullen totes les dades de circulació:

"Adif ens indica que no s'haurien sobrepassat els límits de velocitat."

De la Serna ha felicitat els serveis d'Emergència, els Bombers i els Mossos d'Esquadra per la rapidesa amb què han assistit la cinquantena de ferits en el xoc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut