Barcelona

De la Rosa responsabilitza Folchi de totes les operacions empresarials i fiscals del Grup Torras

El financer Javier de la Rosa ha declarat en el macrojudici per la trama de corrupció a la delegació d'Hisenda a Catalunya als anys 90, que es continua a l'Audiència de Barcelona. De la Rosa ha responsabilitzat l'advocat Juan José Folqui de totes les operacions empresarials i fiscals del Grup Torres, que presidia l'empresari. Javier de la Rosa està acusat de subornar alts càrrecs d'hisenda per rebre un tracte de favor al Grup Torras. El financer s'enfronta a vuit anys de presó i a una multa de quatre milions d'euros. Ara és a la presó per delictes semblants relacionats amb el "cas Kio" i el Grand Tibidabo.

Actualitzat
Per enèsima vegada, Javier de la Rosa s'asseu al banc dels acusats d'un tribunal. Ara ho fa per l'anomenat "cas Hisenda". El financer ha declarat al jutge que "qualsevol operació del Grup Torras -que ell va dirigir des del 1986 al 1992- la feia el senyor Folqui". De la Rosa ha afegit que l'advocat Juan José Folqui "era l'ànima jurídica del Grup Torras".

La declaració de Javier de la Rosa arriba l'endemà que l'advocat Juan José Folchi negués haver fet d'intermediari en nom de De la Rosa per pagar favors a l'antic cap de la inspecció d'Hisenda a Catalunya, Josep Maria Huguet.

Amb tot, Folchi va reconèixer que va ingressar diners en un banc suís, però només per pagar l'assessorament professional de l'antic delegat d'Hisenda Ernest Aguiar, exculpat d'aquesta causa. La realitat és que els diners van acabar també a la butxaca d'Huguet, però Folchi diu que no ho sabia i, a preguntes del fiscal, ha negat qualsevol suborn.


Anar al contingut