Barcelona

De la Rosa haurà de passar-se un any a la presó per estafar un amic seu a qui va demanar un aval

La Secció Sisena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat el financer Javier de la Rosa a un any de presó i a una multa de 3.600 euros per un delicte d'estafa. De la Rosa va conformar-se en el judici amb aquesta pena després d'acceptar que l'any 1995, a través d'intermediaris, va demanar un crèdit bancari de 300 milions de pessetes utilitzant com a aval el patrimoni d'un amic seu, l'empresari Lorenzo Rosal, que va perdre aquesta suma quan no va retornar el préstec. Abans d'aquest judici, de la Rosa havia pagat a la víctima una quantitat de diners en concepte d'indemnització, i per això es va retirar l'acusació particular.

Actualitzat
Quan De la Rosa no va tornar els diners, el seu amic va haver de respondre del crèdit amb tretze finques de la seva mare. La sentència entén que mai hi va haver la intenció, per part de De la Rosa, de retornar els diners.

Ara, el que s'haurà de veure és si l'empresari torna, doncs, a entrar a la presó. En aquests moments està en llibertat provisional, després de quatre sentències fermes per diferents casos, una que l'ha absolt de la petició de divuit anys de presó i tres que sumen en total tretze anys de presó. A de la Rosa encara li queden pendents un parell de judicis més.
Anar al contingut