Madrid

De la Rosa declara avui davant l'Audiència Nacional per l'operació Croesus

El financer Javier de la Rosa declararà avui davant l'Audiència Nacional com a imputat en el presumpte desviament d'uns 60 milions d'euros a través de diferents vendes, préstecs i transferències fet per la societat gibraltarenya Croesus. La Fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular del Grup Torras han demanat, respectivament, nou i dotze anys de presó per a De la Rosa, a qui s'acusa d'apropiació indeguda continuada i falsedat en document mercantil. La fiscalia també ha sol·licitat una condemna de quatre anys de presó per a l'exdirector financer de Torras Miguel Soler, per qui l'acusació particular demana vuit anys de presó.

Actualitzat

L'Audiència Nacional va celebrar durant la setmana passada les qüestions prèvies del judici oral, que estudiarà, dins del cas Torras, el presumpte desviament de diners fet per aquesta societat gibraltarenya.

El judici se celebra després que, fa un any, el Tribunal Suprem va estimar un recurs presentat per l'acusació particular del Grup Torras, liderada per l'advocat Miguel Bajo, i a diversos dels punts de la qual es va sumar la Fiscalia, contra la prescripció d'aquests delictes, motiu pel qual no havia estat jutjada l'operació Croesus juntament amb la d'ICSA-Impacsa el 2003.

En decidir el Suprem la no prescripció d'aquests delictes, es va obrir la porta perquè se celebri la quarta vista a l'Audiència Nacional per diferents casos relacionats amb el grup Torras. Per això, ara, l'Audiència Nacional haurà de pronunciar-se sobre la "distracció" pels acusats del préstec de 30 milions de dòlars (23,8 milions d'euros) concedit a Croesus per Cresthayes, filial de Salomon Brothers, i dels 2.270 milions de pessetes conseqüència de la venda del 35% d'Inpacsa.

Anar al contingut