Madrid

De la Mata obre judici oral a Bárcenas per la caixa B i al PP com a responsable civil

El magistrat de l'Audiència Nacional estableix que el Partit Popular haurà d'afrontar una fiança d'1,2 milions d'euros

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata fa seure al banc dels acusats sis persones, entre les quals hi ha els extresorers del Partit Popular Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta, dins de la causa que investiga la caixa B del partit. També considera que aquesta formació ha de ser jutjada com a responsable civil subsidiària pels presumptes delictes fiscals. Així consta en la sentència d'obertura de judici oral del procediment.

El magistrat estableix que el PP haurà d'afrontar una fiança d'1,2 milions d'euros: un milió per l'impost de societats del 2007, que va deixar d'abonar l'empresa Unifica en la renovació de la seu central dels populars al carrer Génova de Madrid, i uns 200.000 euros per la quantitat que hauria deixat d'ingressar davant d'Hisenda per l'impost de societats del 2008.

A més de Bárcenas i Lapuerta seran jutjats l'exgerent del PP Cristóbal Páez, els socis d'Unifica Gonzalo Urquijo i Belén García, i la seva empleada Laura Montero. Se'ls atribueixen els delictes de pertinença a organització criminal, associació il·lícita, falsedat comptable, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, delicte electoral i delictes contra la Hisenda Pública.

Recordem que el Parlament de Catalunya va citar aquest dimecres Luis Bárcenas perquè declari en la comissió contra el frau com a "expert en corrupció". Ho farà el 15 de juny a la tarda per videoconferència des de Madrid, perquè l'extresorer diu que no es pot pagar el viatge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut