De la llibertat dels presos a la llibertat d'expressió per esquivar la Junta Electoral

Les ordres de la Junta Electoral alteren la vida d'alguns ajuntaments, que són denunciats per haver penjat pancartes per la llibertat dels presos o llaços grocs

RedaccióActualitzat

"Llibertat d'expressió", això és el que diu la pancarta que, des d'avui mateix, està desplegada a la façana de l'Ajuntament de Girona. En substitueix una altra que demanava la llibertat per als presos polítics, que s'ha retirat atenent l'ordre de la Junta Electoral, dictada en resposta de dos requeriments de Ciutadans i el Partit Popular.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha mostrat confiada que la pancarta actual no serà impugnada. A més, ha anunciat que l'equip de govern municipal proposarà, en el ple del 18 de desembre, canviar el nom de la plaça de la Constitució pel de plaça de l'1 d'Octubre.

 

 

Girona no és l'únic municipi que ha hagut d'atendre requeriments de la Junta Electoral. L'Ajuntament de la Seu d'Urgell també ha retirat un cartell que demanava la llibertat dels Jordis i els consellers cessats pel govern espanyol. L'alcalde, Albert Batalla, ha deixat clar, en un missatge a Twitter, que acaten l'ordre de la JE per bé que no hi estan gens d'acord.

 

 

A Lleida, Ciutadans ha anunciat que denunciarà els grups polítics municipals d'ERC, el PDeCAT i Crida per Lleida, per haver posat llaços grocs a la Paeria.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut