Madrid

De Juana Chaos continua la vaga de fam i la justícia estudia alimentar-lo forçosament

Fa divuit dies que el pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos segueix una vaga de fam a la presó d'Algesires, perquè creu que ja ha complert la seva condemna. L'Audiència Nacional ha donat instruccions als metges del centre perquè traslladin De Juan Chaos a l'hospital si ho consideren necessari. El jutge Juan del Olmo ha dictat una ordre argumentant que la justícia ha de vetllar per la integritat del pres per sobre del seu dret a la protesta. De Juana Chaos havia de sortir de la presó fa un any, però va tornar a ser processat per apologia del terrorisme arran de dos articles publicats al diari "Gara".

Actualitzat

Des del passat 7 d'agost, De Juana Chaos no ingereix cap aliment i només beu aigua, per això les autoritats penitenciàries, emparades per l'ordre de Del Olmo, estudien l'alimentació forçosa, avalada a més pel Tribunal Suprem en una sentència al·legant la defensa del dret a la vida.

Iñaki De Juana Chaos va ser condemnat a més de 3.000 anys de presó, però en va redimir uns dotze dels trenta de compliment màxim gràcies als beneficis penitenciaris previstos al Codi Penal de 1973, el vigent quan va ser jutjat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut