Bilbao

De Juana Chaos afirma que continuarà en vaga de fam i que està sent alimentat per "motius polítics"

El pres etarra Iñaki de Juana Chaos continuarà la vaga de fam que segueix des de fa dos mesos. Així ho ha confirmat ell mateix en un missatge publicat pel diari "Gara" i, a Bilbao, en una delegació del Fòrum d'Ibaeta que el va visitar dimarts a l'Hospital d'Algesires. De Juana ha perdut 24 quilos i, de moment, és alimentat de manera forçosa. De Chaos, que ja va complir condemna per diversos atemptats, afronta una nova petició per dos articles de premsa i els ha assegurat que només abandonarà la vaga de fam si la justícia revoca les últimes decisions que han pres contra ell.

Actualitzat
El pres d'ETA ja fa 59 dies que està en vaga de fam, però ara ha tornat a afirmar que, tot i que es troba dèbil, no pensa abandonar la protesta. De Juana Chaos, que va iniciar la vaga de fam el 7 d'agost, es troba hospitalitzat a l' Hospital Comarcal d'Algesires a causa del seu estat de salut. Amb tot, De Juana, en un missatge publicat al diari "Gara", ha denunciat que se l'està alimentant a la força i que aquesta alimentació es fa "amb criteris polítics i no mèdics".

Sentenciat a més de 3.000 anys de presó per nombrosos atemptats, De Juana Chaos acabava de complir la seva condema aquest any, però va ser novament processat i condemnat per pertinença a banda armada per les amenaces vessades en dues cartes publicades al "Gara". Després d'aquestes noves condemnes, De Juana va decidir iniciar la vaga de fam com a senyal de protesta.
Anar al contingut