El ministre d'Economia, Luis de Guindos, aquest dijous a Sitges (EFE)
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, aquest dijous a Sitges (EFE)
Sitges

De Guindos veu els mateixos riscos per a l'economia que abans de les municipals

Per De Guindos, el principal risc per a l'economia és que es "reverteixin les reformes", i ha remarcat que l'essencial és que es mantingui el rumb perquè es compleixin els objectius del programa d'estabilitat enviat per l'executiu espanyol a Brussel·les

Actualitzat

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat que els riscos per a l'economia espanyola "no són diferents fa una setmana que avui", en referència al resultat de les eleccions municipals de diumenge. Per De Guindos, el principal risc per a l'economia és que es "reverteixin les reformes" i ha remarcat que l'essencial és que es mantingui el rumb perquè es compleixin els objectius del programa d'estabilitat enviat per l'executiu espanyol a Brussel·les, perquè l'economia espanyola segueix tenint problemes i no hi ha alternativa a mantenir la política reformista.

En la seva intervenció en la XXXI Reunió del Cercle d'Economia a Sitges, el ministre d'Economia ha fet un repàs de l'evolució de l'economia espanyola i ha dit que la taxa de creixement que registra, un 0,9% en el primer trimestre de l'any i un 2,7% en la taxa interanual, és "sostenible" perquè s'ha fet l'ajust bancari, fiscal i de competitivitat. De Guindos augura que, en el segon trimestre de l'any, el creixement serà igual de fort que en el primer, la qual cosa demostra "la vitalitat de l'economia espanyola". Admetent que era "prudent", el ministre preveu que el 2015 es tancarà amb una taxa de creixement del 2,9%.

Pel ministre, l'any 2015 és, des d'un punt de vista macroeconòmic, el primer any de creixement notable, amb una creació de llocs de treball i un creixement de l'economia intens i sostenible, i ho ha atribuït al fet que ja s'han fet ajustos, bancari, fiscal i de competitivitat, amb la qual cosa es pot abordar un futur molt diferent els propers anys.

Anar al contingut