El minitre Luis de Guindos aquest dimecres al Congrés de Diputats
El minitre Luis de Guindos aquest dimecres al Congrés de Diputats

De Guindos treu pitjor nota que el seu rival irlandès per anar al BCE

RedaccióActualitzat

Els membres de la Comissió d'Economia del Parlament Europeu donen millor nota al candidat irlandès per a la vicepresidència del BCE, Philip Lane, que a Luis de Guindos.

Paradoxalment, i al tractar-se d'una opinió no vinculant, el ministre d'Economia espanyol és encara el gran favorit per aconseguir el càrrec.

Aquest dimecres, el Comitè d'Afers Monetaris i Econòmics del Parlament Europeu va escoltar els dos candidats a porta tancada, i segons el seu president, Roberto Gualtieri, l'actuació de Lane --governador del Banc d'Irlanda-- va ser "més convincent".

De fet, alguns grups "van expressar reserves" sobre el ministre d'Economia espanyol, tal com assenyala el comunicat, que destaca que els dos candidats van fer, en qualsevol cas, "una bona presentació".

Però l'Eurogrup no té cap obligació de seguir la recomanació del Parlament Europeu durant la seva reunió del pròxim dilluns, quan s'elegirà aquest càrrec a través d'una votació.

De Guindos assegura que té prou suport entre els ministres de finances de la zona euro per assegurar la nominació. Més endavant, l'elecció de l'Eurogrup haurà de ser ratificada pels líders europeus, durant la cimera de finals de març.

El Parlament lamenta també que no hi hagi cap dona candidata al càrrec, i reclama més paritat al capdavant del BCE. Gualtieri ja ha informat al president de l'Eurogrup, el portuguès Mario Centeno, sobre l'opinió del seu comité.

ARXIVAT A:
Unió Europea
Anar al contingut