Madrid

De Guindos promet "algun tipus d'avantatge" per a les autonomies "més complidores" amb el dèficit

"S'ha de veure, però crec que les que siguin més complidores han de tenir algun tipus d'avantatge des del punt de vista del que són les seves decisions d'ingressos i despeses, i des del punt de vista del seu finançament, però encara no està decidit", ha afirmat el ministre d'Economia espanyol.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha afirmat que les autonomies "més complidores" amb l'objectiu de dèficit han de tenir "algun tipus d'avantatge", tot i que no ha concretat quines. Segons ha explicat el ministre, serà al Consell de Política Fiscal i Financera on es decidirà quin marge de flexibilització de l'objectiu de dèficit tindran les autonomies i com es repartirà.

"S'ha de veure, però crec que les que siguin més complidores han de tenir algun tipus d'avantatge des del punt de vista del que són les seves decisions d'ingressos i despeses, i des del punt de vista del seu finançament, però encara no està decidit", ha assegurat De Guindos, en una entrevista a TVE.

Les paraules del ministre arriben poc després de les crítiques que s'han sentit davant la possibilitat que el govern espanyol fixi per a les comunitats objectius de dèficit asimètrics, unes crítiques que ha encapçalat el president d'Extremadura, José Antonio Monago, que ha assegurat que "no només no és just" sinó que "trenca qualsevol principi d'igualtat i solidaritat entre comunitats autònomes". En el mateix sentit s'ha posicionat el president de Galícia, el popular Alberto Núñez Feijóo.
Anar al contingut