Madrid

De Guindos, partidari d'un tercer rescat grec: "És absolutament necessari"

El ministre d'Economia espanyol considera ara que Atenes té "tot el dret" a demanar un nou rescat

Actualitzat

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, s'ha mostrat conciliador amb Grècia i ha assegurat que "tots volem que segueixi sent part de l'euro" i que per això Espanya està oberta a negociar un tercer rescat del país.

L'endemà de la contundent victòria del "no" en el referèndum, ha considerat que Atenes té "tot el dret" a demanar un nou rescat, però ha advertit que els problemes i les solucions de Grècia continuen sent els mateixos que fa dos dies, abans que el poble grec rebutgés les actuals condicions dels creditors.

El govern espanyol vol ressaltar que les regles segueixen sent les mateixes que abans del referèndum, ha insistit De Guindos en roda de premsa després de la reunió de la Comissió Delegada d'Assumptes Econòmics per estudiar l'actual situació de Grècia.

Missatge de Sáenz de Santamaría en clau interna 

La reacció espanyola al referèndum ha tingut una segona veu, la de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. El seu missatge, en la línia del que ha expressat De Guindos, ha estat que el resultat "no pot canviar les regles de joc del conjunt europeu". 

"Els grecs poden decidir sobre ells, però no sobre el conjunt dels nacionals de la UE", ha dit.

La valoració de Sáenz de Santamaría va en consonància amb el missatge adreçat també, portes endins, respecte al procés a Catalunya i la negativa a atorgar el dret a decidir als catalans.     

En el cas de Grècia, la vicepresidenta del govern espanyol ha subratllat l'"esforç de solidaritat" dels ciutadans de la UE, que en el cas dels espanyols és "enorme": 26.000 milions d'euros que, segons ha dit, "han sortit de les butxaques" dels contribuents. 

Per Santamaría, la votació tampoc ha canviat "els problemes econòmics greus que té Grècia": "La recessió, l'atur o el 'corralito' continuen."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut