El ministre felicita al nou president de la CNMC, José María Marín Quemada. (Foto: EFE)
El ministre felicita al nou president de la CNMC, José María Marín Quemada. (Foto: EFE)
Madrid

De Guindos confirma la millora de l'economia el dia que la prima de risc se situa per sota de la italiana

El govern espanyol confirma que la crisi s'està superant i que aquest mes milloraran les previsions contra l'atur i el creixement de l'economia. Ho ha ratificat Luis de Guindos el mateix dia que la prima de risc espanyola se situa per sota de la italiana per primera vegada des del març del 2012. Itàlia continua amb números vermells mentre el ministre De Guindos treu pit assegurant que Espanya ha deixat enrere la recessió i que es troba en una fase de recuperació incipient.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, confirma que a finals de mes milloraran les perspectives contra l'atur i el creixement de l'economia espanyola per l'any que ve. Unes previsions positives que el ministre ha avançat coincidint amb el fet que la prima de risc espanyola s'hagi situat aquest dimarts als 249 punts bàsics, per sota de la italiana per primera vegada des de fa un any i mig.

A la presa de possessió dels nous càrrecs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), De Guindos ha dit que aquestes millores es constataran al quadre macroeconòmic que l'executiu presentarà a finals de l'aquest mes, conjuntament amb els Pressupostos Generals de l'Estat del 2014. Segons fonts del govern espanyol l'atur podria quedar aquest any al voltant del 26,7%, enlloc del 27,1 previst.

Durant l'acte que s'ha fet a la seu del Ministeri, el titular d'Economia ha remarcat que: "Espanya deixa enrere la recessió", i que les dades avançades de què disposa el Departament "posen de manifest" que l'estat espanyol es troba davant d'una "recuperació" encara "incipient i fràgil".

Per contra, l'economia italiana continua en recessió i acumula 8 trimestres consecutius en negatiu. Segons l'Institut d'Estadística d'aquest país, el PIB ha caigut tres dècimes entre els mesos d'abril a juny, una dècima més del que s'havia calculat inicialment. En l'últim any l'economia transalpina ha reculat un 2,1%. Tot plegat fa que la prima de risc espanyola passi a estar per sota de la italiana per primer cop en 18 mesos, concretament en els 249 punts.
Anar al contingut