De Guindos, en una imatge d'arxiu (EFE)
De Guindos, en una imatge d'arxiu (EFE)

De Guindos assumeix les funcions de Soria

El titular d'Economia i Competitivitat en funcions també s'encarregarà d'Indústria, Energia i Turisme després de la renúncia de Soria pels "papers de Panamà"

RedaccióActualitzat
Segons ha informat aquest divendres a la tarda el ministeri de presidència, Mariano Rajoy ha signat un reial decret pel que disposa que el ministre d'economia i competitivitat en funcions, Luis de Guindos, assumeixi la gestió ordinària del ministeri que ha deixat vacant la renúncia de José Manuel Soria.

D'aquesta manera, De Guindos afegeix les àrees d'indústria, d'energia i de turisme a les que gestionava fins ara. Això ha passat després que Soria ha renunciat a continuar com a titular del seu ministeri per la seva relació amb els "papers de Panamà" i per la poca traça amb què ha intentat explicar-se els últims dies. Soria no ha pogut dimitir perquè ja estava en funcions, però ha anat més enllà, i ha decidit renunciar també l'escó al Congrés, deixar tots els càrrecs que té i abandonar la vida política activa.

Aquest dilluns mateix De Guindos es reunirà amb els alts càrrecs del ministeri que ha deixat vacant Soria, com són el Secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, el Secretari d'Estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo, i la Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego. De Guindos no haurà de desplaçar-se perquè els dos ministeris comparteixen localització, al complex d'oficines de la plaça de Cuzco de Madrid, remodelat fa poc.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut