Vílnius

De Guindos afirma que Espanya i Catalunya són més fortes unides que separades per sortir de la crisi

El ministre d'Economia també s'ha referit al futur de Catalunya després de la Diada de dimecres. Luis de Guindos ha remarcat que Espanya i Catalunya són més forts junts que separats per intentar sortir de la crisi. De Guindos ho ha dit poc abans d'entrar a la reunió de l'Ecofin que es fa a la capital de Lituània, Vílnius.

RedaccióActualitzat
Luis de Guindos ha fet una reflexió econòmica sobre la situació de Catalunya, dos dies després de la Diada. El ministre d'Economia i Competitivitat ha assegurat que, per sortir de la crisi, és millor anar junts que separats. Ho ha dit des de Vílnius, a Lituània, on aquest divendres es fa una reunió informal de l'Ecofin, la trobada dels ministres d'Economia i Finances de la zona euro.

De Guindos recomana als catalans que s'oblidin de la independència i que se centrin en la crisi econòmica. El ministre creu que ja s'està sortint d'aquesta crisi tant a Catalunya com a Espanya, i que s'hi farà front molt millor tots plegats: "Crec que som més forts units que per separat. Aquest és el missatge fonamental. És a dir, Espanya, Catalunya, estan sortint de la crisi, i aquí és on hem d'oblidar un altre tipus de consideracions i centrar-nos aquí, que és el que volen els ciutadans en última instància."

El ministre d'Economia ha explicat a la reunió de l'Ecofin que Espanya viu una "lleugera recuperació" durant la segona part de l'any gràcies a les reformes que s'apliquen i s'ha mostrat convençut que complirà els objectius d'aquest any i de l'any vinent, tot i els dubtes del Banc Central Europeu.
Anar al contingut