María Dolores de Cospedal
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal (Foto: EFE)
Toledo

De Cospedal declara uns ingressos de més de 241.000 euros, el doble que el president manxec

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha declarat uns ingressos de 241.000 euros el 2009 en la declaració d'activitats, béns i rendes dels gestors públics que avui publica el "Diari Oficial de Castella-la Manxa". De la seva banda, el president de Castella-la Manxa, el socialista José María Barreda, ha declarat uns ingressos de 96.000 euros. María Dolores de Cospedal, doncs, que ha assegurat que la seva declaració de béns "no pot ser més transparent", declara haver ingressat més del doble que el president de la comunitat on la número 2 del PP és cap de l'oposició.

Actualitzat
Del total d'ingressos de De Cospedal, uns 43.000 vénen del seu càrrec de senadora. Prop de 168.000 corresponen al sou com a número 2 del PP, d'una indemnització de més de 13.000 del Senat, a la qual va renunciar, i d'interessos bancaris i conferències. El saldo mitjà dels seus comptes és de mig milió d'euros

Pel que fa a Barreda, els seus 96.000 euros d'ingressos provenen del càrrec com a president de Castella-la Manxa (uns 63.000), del que cobra de les corts castellanomanxegues (uns 13.000) i d'interessos de comptes bancaris i d'un lloguer.

"La política més ben pagada d'Espanya"



El PP de Castella-la Manxa ha recordat al PSOE que el sou anual de De Cospedal és el mateix que rebien Javier Arenas, Francisco Álvarez-Cascos o Ángel Acebes quan van ser secretaris generals de la formació. "No hem sentit mai Barreda parlar del sou dels secretaris generals del PP quan eren homes".

"Què passa? Que una dona no pot guanyar el mateix que un home?, s'ha preguntat María Luisa Soriano, viceportaveu del grup popular a les corts manxegues. Tot plegat, després que el secretari d'organització de PSOE de la Castella-la Manxa ha qualificat d'"immoral" i d'"escàndol" el sou de De Cospedal, "la política més ben pagada d'Espanya".
Anar al contingut