La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.
Madrid

De Cospedal critica Mas per voler recórrer la "llei Wert" al Constitucional quan ha "desacreditat" la seva feina

La secretària general del PP ha assegurat que la reforma de la LOMCE "pretén i aconsegueix" garantir l'educació "en totes les llengües cooficials" de l'estat i ha criticat la intenció del president Mas de portar aquesta llei al Constitucional, quan ha "desacreditat" la feina que fa aquest Tribunal en la sentència sobre l'Estatut de Catalunya.

RedaccióActualitzat
En una nova defensa de la "llei Wert", la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que la reforma de la LOMCE "pretén i aconsegueix" garantir l'educació "en totes les llengües cooficials" de l'estat. "En absolut entenc l'oposició del govern de la Generalitat, però ells hauran d'explicar els motius reals", ha sentenciat.

La número dos del PP ha criticat, en la mateixa línia, la intenció del president Artur Mas de portar aquesta llei al Constitucional, quan ha "desacreditat" la feina que fa aquest tribunal en la sentència sobre l'Estatut de Catalunya. De Cospedal ha dit que tothom té dret a recórrer a l'alt tribunal però ha etzibat que estaria "bé" no desacreditar la funció d'aquest òrgan, que és l'"intèrpret" de la carta magna, i que "no es pot desacreditar l'intèrpret si després es vol anar a l'intèrpret constitucional". Per tot plegat ha titllat d'"incongruent" la decisió de Mas.

En qualsevol cas, la secretària general del PP ha afirmat que els populars tenen l'"obligació" de garantir el compliment de la llei i de la Constitució perquè es pugui estudiar en català i en castellà i tots els espanyols tinguin els mateixos drets i llibertats, ha dit, arreu de l'estat. En aquest sentit, ha advertit que si la Generalitat "manifesta la no intenció de garantir el dret a estudiar" en castellà, l'executiu del PP "té l'obligació de fer que es garanteixi".

Finalment, la número dos del partit ha justificat la reforma de la Llei Orgànica de la Qualitat de l'Educació per les dades d'abandonament i fracàs escolari per l'elevada taxa d'atur juvenil a l'estat. I ha manifestat: "El nostre model educatiu no podia esperar ni un dia més".
Anar al contingut