De Cospedal i Rajoy durant la reunió del comitè executiu del PP aquest dimarts. (Foto: EFE)
De Cospedal i Rajoy durant la reunió del comitè executiu del PP aquest dimarts. (Foto: EFE)
Madrid

De Cospedal assegura que el PP es plantejaria una gran coalició amb el PSOE si no tingués majoria absoluta

La secretària general del PP afirma, en al·lusió a Podem, que "la democràcia té la grandesa d'acollir totes les opcions", també les que quan governen "no creuen en el sistema"

RedaccióActualitzat

El PP estudiaria una "gran coalició" amb el PSOE en el cas que no disposés de majoria absoluta. Ho ha dit aquest dimarts la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, en una entrevista a Telecinco. De Cospedal s'ha mostrat partidària d'aquest model que ara hi ha Alemanya "no per neutralitzar ningú sinó per garantir la governabilitat del país", en resposta a la pregunta de si l'entesa PP-PSOE seria per contrarestar Podem.

Segons la número dos del PP, sense majoria absoluta, "els partits que poden ser alternativa de govern" haurien de posar-se d'acord "en els grans temes d'estat, sens dubte". De Cospedal assegura que el seu partit està sempre disposat a pactar amb el PSOE "les grans qüestions d'Estat", encara que el seu secretari general, Pedro Sánchez, intenti trencar el de la reforma de l'article 135 de la Constitució. La dirigent popular assenyala que han ofert al PSOE coalicions importants en els temes prioritaris del país i "fins ara no han fructificat".

María Dolores de Cospedal ha reconegut que Podem ha tingut un "creixement espectacular" en poc temps, però ha remarcat que l'únic que ha fet és "negar i criticar, que és molt fàcil". "La democràcia té aquesta grandesa", afirma De Cospedal, que afegeix: "Hi entren totes les opcions polítiques, les que creuen de manera ferma en un sistema democràtic i les que, quan es materialitzen en govern, no creuen en sistemes democràtics."

 

 

Anar al contingut