Barcelona

De Alfonso nega haver conspirat amb el ministre de l'Interior

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya assegura que no dimitirà

RedaccióActualitzat

Poc després de donar-se a conèixer la conversa entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en què es demostra que haurien conspirat per trobar dades comprometedores sobre polítics d'Esquerra Republicana i Convergència Democràtica o els seus familiars, n'ha parlat un dels protagonistes, Daniel de Alfonso.

En una entrevista amb Catalunya Ràdio, De Alfonso ha negat haver conspirat amb el ministre de l'Interior. El director de l'Oficina Antifrau ha admès que, pel seu càrrec, fa reunions amb diversos polítics en què "es parla de mil coses", però que en cap cas "conspira o genera proves".

"Si em truca un ministre, un conseller o un diputat,  jo m'hi reuniré i parlaré del que vulguin."

De Alfonso ha explicat que l'Oficina Antifrau ha de mantenir contactes amb la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra i "ha de generar empaties per obtenir informació".

Més tard, entrevistat al "Telenotícies vespre", De Alfonso ha vinculat la filtració de la conversa amb Fernández Díaz amb una investigació que està portant a terme l'Oficina Antifrau sobre "un presumpte finançament il·legal" del PSC. De Alfonso també ha assenyalat que té "claríssim" que les converses les va enregistrar el ministeri i que, si es va dur a terme a través d'un aparell seu, és "per la monitorització" del seu telèfon.

"No puc afirmar res, però sí que tinc dades: apareix quan falten quatre dies per les eleccions generals, en un diari que sabem -com qualsevol diari- la seva línia editorial i en un moment que l'Oficina Antifrau està investigant el presumpte finançament il·legal d'un partit polític: el PSC."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut