Daniel de Alfonso, en la seva compareixença al Parlament, abans de ser cessat
Daniel de Alfonso, en la seva compareixença al Parlament, abans de ser cessat
Barcelona

De Alfonso demana al CGPJ reincorporar-se com a jutge després del seu cessament

La comissió permanent del CGPJ haurà de tramitar la sol·licitud en la reunió d'aquest dijous

Actualitzat

L'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso ha demanat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) reingressar a la carrera judicial, on tenia plaça reservada com a magistrat a l'Audiència de Barcelona, després de la seva destitució a finals de juny al capdavant d'Antifrau. El CGPJ ha rebut aquest dimarts per correu ordinari la petició de De Alfonso de reingressar al servei actiu en la carrera judicial.

Un cop formalitzada aquesta petició, la comissió permanent del CGPJ haurà de tramitar la sol·licitud en la reunió de dijous. De Alfonso tenia una excedència com a jutge de la secció setena de l'Audiència, on podia tornar quan volgués únicament sol·licitant la seva reincorporació davant del CGPJ.

El Parlament va destituir De Alfonso el 29 de juny com a director d'Antifrau, en considerar que va cometre un "greu incompliment dels seus deures i obligacions" arran de la divulgació de les seves converses amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. El mateix dia que va ser rellevat al capdavant d'Antifrau, De Alfonso va enviar una carta als treballadors de l'ens en la qual es disculpava per no haver estat a l'alçada.

ARXIVAT A:
CGPJ
Anar al contingut