Fernández Díaz i De Alfonso han comparegut al Congrés i l'ambient ha estat tens (EFE)
Fernández Díaz i De Alfonso han comparegut al Congrés i l'ambient ha estat tens (EFE)
Madrid

De Alfonso i Fernández Díaz neguen cap operació Catalunya i es declaren víctimes

En una compareixença tensa al Congrés, el diputat d'ERC Gabriel Rufián ha etzibat a l'excap d'Antifrau: "Fins aviat, gàngster. Ens veiem a l'infern."

Actualitzat

L'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso ha atribuït aquest dimecres al Ministeri de l'Interior l'enregistrament de la conversa que va mantenir amb l'aleshores titular de la cartera, Jorge Fernández Díaz, difosa al juny passat. De Alfonso s'ha mostrat convençut que el responsable de fer pública la conversa va ser qui va custodiar la cinta, però ha dit que no sap qui és.

Davant la comissió d'investigació del Congrés dels Diputats sobre el suposat ús polític d'Interior, De Alfonso ha insistit que ni va gravar, ni va tenir, ni va difondre els enregistraments. A més, s'ha presentat com "l'únic realment perjudicat" per la publicació de les gravacions.

"Ja m'agradaria saber exactament qui les va gravar, intueixo que des de dins, crec i espero que el ministre no, però estic convençut que s'ha fet des de dins del ministeri."

Rufián: "Fins aviat, gàngster."

El moment més tens de la compareixença de De Alfonso l'ha protagonitzat el diputat d'Esquerra Republicana Gabriel Rufián. Emulant les paraules que l'aleshores diputat de la CUP David Fernàndez va dir a Rodrigo Rato, el diputat republicà li ha dit:

"Fins aviat gàngster, ens veiem a l'infern."

En un dur enfrontament, Rufián ha qualificat De Alfonso de "Vito Corleone", "mamporrero" i de persona "que conspira", a la qual cosa l'excap de l'Oficina Antifrau ha respost acusant-lo de "fer honor al seu nom". De Alfonso ha explicat que, igual que es va reunir amb Fernández Díaz, també ho va fer amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, i que aquest es va acomiadar d'ell amb la frase "Daniel, tu saps quant t'estimem".

Fernández Díaz es presenta com a víctima i nega haver dit que la fiscalia ho "afina"

L'exministre de l'Interior, per la seva part, ha dit que l'"única conspiració" que hi ha hagut ha estat contra ell. Jorge Fernández Díaz creu que es van difondre gravacions "il·lícites" de converses "privades" amb l'"intent clar d'alterar la voluntat popular" a les eleccions del 26 de juny de l'any passat:

"No crec que sigui cap conjectura estranya que jo digui que qui va fer això ho va fer amb intenció de perjudicar-me a mi i perjudicar el partit que jo representava a les eleccions per Barcelona".

L'extitular d'Interior ha negat haver dit que mai que la fiscalia "afinaria" suposats caps de corrupció i, davant de la pregunta d'ERC, ha llançat el repte que la gravació passi pel dictamen d'uns pèrits.

(Rufián) – Per què diu allò de 'busca, busca, això la fiscalia t'ho afina'?

(Fernández Díaz) – És que jo no he dit mai.

(Rufián) – Hi ha algú a Catalunya amb una veu molt semblant a la seva que es reuneixi amb el senyor De Alfonso?

(Fernández Díaz) – Jo no he dit mai que 'la fiscalia t'ho afina'. Accepta vostè sotmetre-ho a un dictament pericial per veure si jo dic 't'ho afina'? Ho accepta? Perquè jo ho accepto?

(Rufián) –Està negant en seu parlamentària que vostè va dir això?

(Fernández Díaz) –Estic negant que jo digués això.

 

Fernández Díaz també ha desmentit que hi hagués cap operació Catalunya i ha afegit que té "una idea" de qui va enregistrar la conversa al seu despatx però no ha volgut dir-ne res més. "Si no tinc proves, seria irresponsable dir-ho", ha conclòs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut