Els regidors de la CUP David Vidal, Laia Estrada i Joan Pons (ACN)
Els regidors de la CUP David Vidal, Laia Estrada i Joan Pons (ACN)
Reus

David Vidal, regidor de la CUP que va revelar el "cas Innova" a Reus, deixa l'ajuntament

Vidal va destapar el 2011 el "cas Innova" com a únic regidor de la CUP a la població, i ara vol continuar fent política "al carrer i als jutjats"

RedaccióActualitzat

El cap de llista de la CUP a Reus, David Vidal, ha anunciat aquest dimarts que deixa l'acta de regidor, després de cinc anys a l'ajuntament. Vidal també renunciarà al càrrec de diputat a la Diputació de Tarragona, però ha afirmat que no deixa l'acció política, perquè continuarà fent-ne "al carrer i als jutjats".

Vidal, que ha assegurat que plega "per motius estrictament personals", ha dit que "la lluita institucional no ho és tot". Segons ha assegurat, ja va avisar que, com a molt, només completaria dos anys de l'actual mandat. Finalment, ha estat només un any i un mes més a l'ajuntament. En un comunicat a YouTube, Vidal ha dit que es dedicarà a la gestió del "cas Innova":

"Un servidor es podrà centrar en allò per què part de l'electorat de la CUP ens ha votat, que és"  (...) "buscar la justícia en tot el que té a veure amb la gestió del diner públic, i això fer-ho d'una forma tranquil·la, sense les pressions institucionals de les persones imputades que desgraciadament ens rodegen."

L'artífex del descobriment del "cas Innova"

David Vidal va entrar com a únic regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus en les eleccions municipals del 2011. Poc després va entrar al consell d'administració del grup d'empreses municipals Innova i va començar a investigar-ne el funcionament.

Arran d'aquelles investigacions, la CUP de Reus va presentar denúncia a la Fiscalia Anticorrupció contra el principal responsable del "holding", Josep Prat, que acumulava altres càrrecs en empreses públiques i privades. Prat va acabar dimitint, i el van seguir força càrrecs de Reus i de la província de Tarragona, alcaldes i polítics, la majoria de Convergència i Unió i el PSC.

A mesura que Vidal i la CUP anaven investigant van anar sortint moltes irregularitats i pràctiques delictives en el funcionament d'un grup d'empreses públiques que gestionava el 75% del pressupost municipal, que actuava amb molta opacitat i que va arribar a acumular deutes per més de 200 milions d'euros.

La gestió de Vidal va ser recompensada en les eleccions municipals del 2015, en què la CUP va passar d'un a sis regidors.

Anar al contingut