Tenis

David Ferrer posa Espanya 2 a 0 en la final de la Davis amb un partit èpic contra Stepánek

L'equip espanyol ho té tot de cara per aconseguir la segona Copa Davis consecutiva, la quarta de la seva història. David Ferrer ha culminat un partit èpic contra el número 1 txec Radek Stepánek. El de Xàbia ha remuntat dos sets en contra (1-6 i 2-6) i s'ha acabat imposant amb un doble 6-4 i un 8-6 en l'últim set. El partit ha estat molt dur i ha durat més de 4 hores, amb constants alternatives. La jornada l'havia obert l'enfrontament entre Rafael Nadal i Tomas Berdych. Tot i un inici irregular, el manacorí s'ha fet fort sobre la terra batuda en un Sant Jordi gairebé ple i ha acabat resolent el partit amb autoritat per 7-5, 6-0 i 6-2.

Actualitzat
El segon partit, entre David Ferrer i Radek Stepánek, es preveia molt més igualat que el primer. Stepánek va acabar l'any passat com el 27è tenista del món, i actualment és el 12è gràcies a les victòries en els oberts de San José i Brisbane. En canvi, Ferrer ha tancat l'any sense títols. De fet, Fernado Verdasco és el número 2 espanyol, però els seus problemes físics han obligat Albert Costa a fer jugar el de Xàbia.

El millor moment de joc del txec s'ha demostrat ja de bon començament. Stepánek, molt sòlid des del fons de la pista, ha arrasat i amb un parcial de 5 jocs seguits ha tancat amb facilitat el primer set amb un contundent 1 a 6 en només 31 minuts. Ferrer no trobava el seu lloc sobre la terra batuda del Sant Jordi i en la primera mànega no ha guanyat ni un sol joc amb el seu servei.

El segon set ha estat gairebé calcat, 2 a 6 per un Stepánek molt superior tant en l'apartat tècnic com en el físic. Però en el tercer set, quan semblava que el partit es resoldria per la via ràpida, Ferrer ha revifat i, gràcies a dos trencaments i al suport de l'afició del Sant Jordi, el de Xàbia s'ha apuntat el seu primer set (6-4).

La resurrecció de Ferrer s'ha confirmat en un apassionant quart set. L'alacantí ha trencat el servei de Stepánek en tres ocasions amb una gran varietat de cops. El txec semblava decaure físicament i Ferrer ha aconseguit el que semblava impossible (6-4) després de les pallisses en els dos primers sets.

L'empat estava servit. El partit agafava proporcions èpiques i tot s'havia decidir en el cinquè set. Com era de preveure, la mànega definitiva ha tingut un caire agonístic i ha estat, no podia ser d'una altra manera, igualadíssima. Cap jugador ha cedit ni un sol dels seus serveis. Només al final ha arribat el cop psicològic definitiu. Ferrer ha aconseguit l'únic "break" quan el partit estava 6-6. En el joc definitiu, Ferrer ha deixat en blanc un esgotat Stepánek i ha fet pujar el 2 a 0 a l'electrònic d'un Sant Jordi embogit per una remuntada que serà recordada per la seva duresa i emoció.

Nadal ha obert el marcador

Ben diferent ha estat el primer enfrontament, el que obria la final de la Davis, entre Nadal i Berdych. El partit ha començat amb un trencament per a cadascú. Nadal, obligat a jugar des del fons de la pista, no trobava la manera de superar el joc sòlid del txec, que, amb el seu potent servei, ha dominat clarament els seus jocs. Nadal, però, s'ha sobreposat i, amb un "break" amb 5 iguals ha trencat la bona línia de Berdych i s'ha acabat apuntant el primer set, amb més problemes del que es preveia, per 7 a 5 en 68 minuts.

En el segon la història ha estat completament oposada. El 6 a 0 a favor del número u espanyol ho diu tot. Autoritat total de Nadal, que ha resolt la segona mànega amb molta facilitat. A Berdych se'l veia tocat anímicament i Nadal continuava creixent. El tercer i definitiu set també ha estat un martiri per al número 2 txec, que en cap moment ha pogut remuntar. Nadal seguia tirant de repertori i només ha cedit dos jocs. El partit havia començat amb molts dubtes però el joc del número 1 espanyol els ha esvaït completament amb el 6-2 final.

2 a 0 per a Espanya. La final comença bé per als homes d'Albert Costa i els dobles de dissabte poden ser decisius.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut