Artur Mar i David Fernàndez s'abracen. (Foto: @jaumepadros)
Artur Mar i David Fernàndez s'abracen. (Foto: @jaumepadros)
Barcelona

David Fernàndez respon que no pensa "demanar perdó per ser com sóc" a les crítiques per l'abraçada amb Mas

El portaveu de la CUP ha valorat els resultats del procés participatiu sense pèls a la llengua: "2,3 milions de persones 's'han petat' l'autoritat del Tribunal Constitucional"

RedaccióActualitzat

L'abraçada d'Artur Mas i David Fernàndez aquest diumenge al Centre de Recollida d'Informació continua portant cua. La que va ser una de les imatges de la jornada participativa del 9-N ha generat diverses crítiques, algunes fins i tot dintre de la mateixa CUP. En una entrevista al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, el diputat de la CUP ha desvinculat el gest de qualsevol rellevància política i l'ha circumscrit en l'àmbit personal.

Fernàndez ha assegurat que no té "cap problema" a "assumir les crítiques" o a demanar "disculpes" com a "portaveu públic". "Però el que no faré és demanar perdó per ser com sóc", ha aclarit. L'abraçada amb el president de Generalitat va ser "un gest emotiu després de votar i amb els ulls envermellits", ha explicat Fernàndez, que va ser voluntari durant la jornada d'aquest diumenge.

El portaveu de la CUP també s'ha referit als resultats del procés participatiu i ho ha fet sense pèls a la llengua. "2,3 milions de persones 's'han petat' l'autoritat del Tribunal Constitucional", ha dit. A més, ha aprofundit en aquesta idea apuntant que l'Alt Tribunal "va impugnar tot un poble" i que, ara, "una part d'aquest poble ha impugnat tot un tribunal".

El de diumenge va ser, pel diputat de la CUP, "un gran dia per a Catalunya i també per a la democràcia" i ha augurat que, "d'aquí uns anys, quan descodifiquin els cables entre ambaixades, hi haurà un informe rellevant" que explicarà els resultats de la consulta alternativa. Després del 9-N, "la lluita per la llibertat política i per l'autodeterminació d'aquest país" queda "molt oberta", segons Fernàndez.

De cara a unes hipotètiques eleccions plebiscitàries, Fernàndez ha apostat per una candidatura conjunta de l'esquerra radical que doni suport a la independència, la pobresa zero i el final de la corrupció per combatre les desigualtats.

Anar al contingut