El guanyador del Premi Prudenci Bertrana, l'escriptor David Cirici (Foto: ACN)
El guanyador del Premi Prudenci Bertrana, l'escriptor David Cirici (Foto: ACN)
Girona

David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana amb la novel·la "I el món gira"

La novel·la "I el món gira", de l'escriptor barceloní David Cirici, ha estat la guanyadora de la 44a edició del Premi Prudenci Bertrana, dotat amb de 42.000 euros. "I el món gira", que sortirà publicada al novembre, està inspirada en esdeveniments reals i parla de la crisi i de la situació actual, segons ha explicat el mateix Cirici. La trama gira entorn de tres personatges: el president de la Fundació Macba, processat per desviar una gran quantitat de diners del museu per al seu ús personal; un artista que prepara un gran mural sobre l'orgasme femení per al teatre del Liceu i un funcionari que treballa amb les persones sense sostre i rep l'encàrrec de buscar a la germana del president de la fundació, desapareguda a l'Índia des de fa més de 30 anys.

Actualitzat
En la mateixa gala, s'ha atorgat el 34è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 2.400 euros, a Vinyet Panyella per "Sang presa" i el 32è Premi Carles Rahola d'assaig a Mireia Sopena per "Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis. Els llibres d'Óssa Menor (1949-1963)".

En la categoria de literatura juvenil, el 26è Premi Ramon Muntaner ha estat per a Dolors Garcia Cornellà, que ha escrit "S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes", una obra inspirada en els fets esdevinguts durant la nevada del 8 de març del 2010 que va deixar sense llum milers d'abonats a Catalunya durant més d'una setmana.

El 17è Premi Cerverí a la millor lletra de cançó editada, que no té dotació econòmica, ha estat per a Guillem Gispert, del grup Manel, per "Benvolgut".
Anar al contingut