L'escriptor David Cirici
L'escriptor David Cirici (ACN)
Barcelona

David Cirici guanya el premi El Vaixell de Vapor i Llorenç Capdevila, el Gran Angular

Cirici guanya la 31a edició del premi de literatura infantil amb "El vol de l'oreneta" i Capdevila s'emporta el premi de literatura juvenil amb "L'herència del vell pirata"

RedaccióActualitzat

L'escriptor David Cirici ha guanyat el 31è premi de literatura infantil El Vaixell de Vapor, amb l'obra "El vol de l'oreneta", editat per Cruïlla. Es tracta d'una obra sobre la identitat i l'amistat a partir de la història d'un nen, el Seydou, nascut a Mali i adoptat a Barcelona que emprèn un viatge en solitari al seu país d'origen per retrobar-se amb una amiga seva.

El jurat ha destacat el "bon ritme" d'"El vol de l'oreneta", així com el fet que "està ben escrita i explica una història interessant i molt actual".

David Cirici és professor i publicitari i ha guanyat diversos premis de literatura infantil i juvenil. 

Llorenç Capdevila, per la seva banda, ha obtingut el premi Cruïlla de literatura juvenil Gran Angular amb l'obra "L'herència del vell pirata"En aquest cas, es tracta d'una obra que parla de com s'aprèn a conviure amb la mort a partir del relat d'un noi de 15 anys que perd el seu padrí i s'ha d'afrontar per primer cop a la mort d'un ésser estimat. 

El jurat ressalta de "L'herència del vell pirata" que té un argument creïble i un desenllaç que "no decep, al contrari, conté una sorpresa relacionada amb 'L'illa del tresor', un referent constant en tota la novel·la". L'obra també tracta la qüestió de la memòria històrica.

Llorenç Capdevila és professor de Filologia Catalana i és el segon Premi Angular que obté, després que el 2007 el va guanyar per l'obra "El secret del bandoler". 

Els premis Cruïlla estan dotats amb 15.000 euros cadascun.

Anar al contingut