El primer ministre britànic, David Cameron
El primer ministre britànic, David Cameron
Londres

David Cameron apuja a greu el risc d'atemptat terrorista al Regne Unit

El govern de David Cameron sospita que jihadistes occidentals que hagin anat a Síria poden estar preparant atemptats contra Occident

RedaccióActualitzat

Al Regne Unit, el govern de David Cameron ha augmentat el nivell d'alerta per amenaça terrorista internacional. L'evolució dels conflictes de Síria i l'Iraq és la raó que esgrimeix el govern britànic per fer-ho. S'ha passat d'un nivell "substancial" a un de "greu", el segon més alt, davant la sospita que jihadistes occidentals que hagin anat a Síria poden estar preparant atemptats contra Occident. Un extrem que segons Cameron és altament probable, però no imminent.

"L'amenaça que afrontem a l'Iraq amb l'Estat Islàmic és la més greu que hem tingut fins ara. A l'Afganistan, els talibans estaven preparats per acollir Al-Qaeda. L'Estat Islàmic és una organització terrorista que no és acollida en cap país, sinó que vol establir i expandir violentament el seu propi estat terrorista."

Al mateix temps, l'executiu de David Cameron prepara una reforma judicial per perseguir aquests joves. Entre altres mesures, es demanen poders per retirar el passaport a sospitosos d'haver-se unit a grups extremistes.

Anar al contingut