Ciclisme

David Arroyo supera Juanjo Cobo en els últims metres de la Pujada a Urkiola

El manxec David Arroyo s'ha imposat aquest diumenge en la clàssica Pujada a Urkiola, prova internacional de 165 quilòmetres que consta de dues ascensions al mític port biscaí. Tot i així, Arroyo ha patit de valent perquè a mil metres de l'arribada es trobava per darrere del cantàbric Juanjo Cobo, però ha tret forces d'on no n'hi havia per superar-lo poc abans de la línia de meta. El català Joaquim Rodríguez ha fet una bona ascensió i ha arribat cinquè, mentre que l'Euskaltel Euskadi en bloc ha decebut en quedar-se tots els seus homes molt endarrerits.

Actualitzat

El fracàs del conjunt taronja contrasta amb l'èxit del Caisse d'Epargne, que ha col·locat quatre corredors entre els sis primers classificats: David Arroyo (primer), David López (tercer), Joaquim Rodríguez (cinquè) i José Rujano (sisè). També cal destacar el tercer lloc de Sergio Pardilla, del modest Burgos Monumental, que ha entrat a 26 segons del vencedor.

La Pujada a Urkiola es fa ininterrompudament cada any des del 1984 i ha estat guanyada per llegendes com Pedro Delgado, Tony Rominger o José María Jiménez, tot i que el líder del palmarès és l'italià Leonardo Piepoli, amb quatre victòries (1995, 1999, 2003 i 2004).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut