Gibraltar torna a enfrontar Espanya i el Regne Unit (Reuters)
Gibraltar torna a enfrontar Espanya i el Regne Unit (Reuters)
Madrid

Dastis sobre Gibraltar: "Algú al Regne Unit està perdent els nervis"

El ministre espanyol d'Exteriors assegura que no hi ha motius per perdre els nervis, després que l'exlíder dels conservadors britànics afirmés que, si fos necessari, May defensaria Gibraltar amb la guerra com va es va fer a les Malvines

RedaccióActualitzat

El govern espanyol respon l'avís del Regne Unit que defensaran com sigui la sobirania de Gibraltar. Ho ha fet el cap de la diplomàcia, Alfonso Dastis, que ha dit que no hi ha motiu "per perdre els nervis" sobre aquesta qüestió:

"Crec que algú al Regne Unit està perdent els nervis i no n'hi ha cap necessitat."

El ministre espanyol d'Afers Exteriors ho ha dit uns minuts abans de participar en un esmorzar organitzat a Madrid pel Fòrum Cinco Días, quan s'ha referit a les paraules de l'exlíder dels conservadors britànics Michael Howard. Howard va dir, recordem-ho, que, si fos necessari, Theresa May defensaria Gibraltar amb la guerra com va es va fer a les Malvines. Segons Dastis: "Referir-se a situacions passades amb les Malvines és treure-ho tot del context."

Des de Londres, el titular d'Exteriors, Boris Johnson, és més prudent que Michael Howard, però defensa amb fermesa la sobirania dels gibraltarenys. Jonhson ha dit que els habitants del Penyal són els que han de decidir el seu futur:

"La sobirania de Gibraltar és inamovible, no canviarà i no és possible que canviï sense el suport i el consentiment del poble de Gibraltar i del Regne Unit. Això no canviarà"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut