Alfonso Dastis davant l'Assemblea de les Nacions Unides
Alfonso Dastis davant l'Assemblea de les Nacions Unides
Nova York

Dastis defensa l'ordre constitucional davant l'assemblea de l'ONU

El ministre d'Afers Exteriors adverteix que qualsevol desafiament a les regles del joc és incompatible amb la democràcia

RedaccióActualitzat

En un discurs a l'Assemblea General de l'ONU, el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, ha alertat que desafiar les regles del joc democràtic suposa un atac a la convivència en pau i llibertat.

Dastis ha parlat aquesta matinada, hora d'aquí, davant del plenari de les Nacions Unides. Al començament del seu discurs ha fet referència a la situació que es viu a Catalunya. Ha assegurat que Espanya és un estat de dret emparat en la Constitució i ha dit que el govern de Madrid no pensa renunciar-hi.

Per això, Alfonso Dastis ha advertit que qualsevol desafiament a les regles del joc és incompatible amb la democràcia.

"Contraposar una presumpta legitimitat a la legalitat constitucional desemboca inexorablement en la vulneració de drets fonamentals de milions de ciutadans i és incompatible amb la democràcia."

En el seu discurs, Dastis ha assegurat que els poders públics d'Espanya "tenen el deure de garantir les llibertats i els drets de tots els espanyols" i ha apuntat que qualsevol desafiament contra la democràcia constitueix un atac greu "contra la convivència en pau i llibertat".

Després d'aquesta introducció de política interna, Alfonso Dastis ha desglossat les prioritats de l'executiu espanyol en política exterior, entre les quals ha destacat "retornar la veu al poble de Veneçuela".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut