Productes làctics en un estand
Productes làctics en un estand (Foto: Reuters)
París

Danone anuncia que suprimirà 900 llocs de treball a Europa

La multinacional ha anunciat els acomiadaments en el marc d'un pla per estalviar 200 milions d'euros d'ara a finals del 2014. La companyia francesa assegura en un comunicat que es prioritzaran les baixes voluntàries i que hi haurà mobilitat interna.

RedaccióActualitzat
La multinacional de productes làctics Danone ha anunciat que suprimirà 900 llocs de treball a Europa, dins d'un pla per estalviar 200 milions d'euros d'ara fins a finals del 2014. La companyia francesa assegura en un comunicat que es prioritzaran les baixes voluntàries, que hi haurà mobilitat interna i que els acomiadaments afectaran sobretot personal administratiu de l'empresa.

El màxim fabricant mundial de iogurts justifica la mesura per la crisi econòmica al sud d'Europa, a la qual no veu una sortida. La central de làctics diu que vol tornar a tenir un creixement "fort i rendible" el 2014. I és que Danone preveu que el seu marge operatiu es reduirà entre 30 i 50 punts bàsics després d'haver caigut 50 punts bàsics el 2012, un 14,18%.

El fabricant d'Activia i Actimel ha dit també que les vendes subjacents van créixer un 5,4% fins a 20.869 milions d'euros l'any passat, per sobre de les previsions de 20.750 milions d'euros. Això va suposar el mínim previst per Danone. Per aquest 2013, la multinacional francesa s'ha fixat com a objectiu un creixement de vendes subjacents d'almenys un 5%.
Anar al contingut