Danny DeVito amb el Premi Donostia (Reuters)
Danny DeVito amb el Premi Donostia (Reuters)
Sant Sebastià

Danny DeVito rep el Premi Donostia en el Festival de Sant Sebastià

RedaccióActualitzat

L'actor, director i productor Danny DeVito ha escampat el seu bon humor i la seva simpatia per Sant Sebastià poc abans de recollir el Premi Donostia aquest dissabte a la nit.

Ha assegurat que està emocionat per aquest guardó a la seva carrera i ha avançat que encara li queda molta corda.

DeVito ha repassat diversos moments clau de la seva vida, com quan va decidir abandonar-ho tot i estudiar art dramàtic per intentar seguir el camí dels seus admirats Humphrey Bogart, Jerry Lewis i Edward G. Robinson.

"Ho vaig fer i va funcionar. I em va encantar. I a mesura que ho anava fent tenia més confiança, però has de fer aquest primer pas, aquest primer pas cap a l'abisme, en qualsevol terreny, impulsar-te, perquè no saps si hi ha res a sota, a part de la buidor. Per tant, llança't al buit."

Després es va tornar a arriscar i va dirigir "La guerra dels Rose". Més endavant, va passar a produir films com "Pulp Fiction". Tot, sempre, pensant en el públic.

També li agrada el doblatge, perquè li agrada, sobretot, fer riure els nens. Per això s'ha apuntat a un projecte com "Smallfoot", la pel·lícula d'animació que presenta aquest diumenge al Festival.

Però amb quina de les pel·lícules que ha fet es quedaria?

"Fer pel·lícules és com tenir fills. En la seva diferència, els estimes a tots igual."

Entrevistat per un equip de TV3, ha reivindicat la curiositat i la necessitat de fer pel·lícules que tractin sobre qüestions morals:

"Crec que la curiositat és una manera molt sòlida de viure la vida."

"Com a cineastes és molt important que entretinguem, però també que ens fem moltes preguntes."

"S'haurien de fer més pel·lícules que tractin sobre la transparència, la veritat, sobre qüestions morals, sobre el que està passant a tot arreu, com les tortures i les persecucions de tanta gent a tot el món."

 

 

Actor, director i productor

Nord-americà descendent d'italians, Danny DeVito va néixer a Nova Jersey el 1944 i ha participat com a actor en més de 50 pel·lícules entre les quals destaquen "Algú va volar sobre el niu del cucut", "La força de la tendresa", "La guerra dels Rose", "Moon on the moon", "Els bessons peguen dues vegades", "Big Fish", "L.A. Confidential" o "Batman returns".

Ha treballat sota les ordres de directors com Milos Forman, Brian de Palma, Robert Zemeckis, Tim Burton, Francis Ford Coppola i Todd Solondz.

Darrere les càmeres, DeVito ha dirigit "La guerra dels Rose", "Hoffa", "Smoochy", Curmudgeons", "Duplex" i "Matilda".

I ha produït cintes com "Erin Brockovich", "Pulp Fiction", "Gattaca" o "Man on the moon".

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut