L'extresorer de CDC Daniel Osàcar, aquest dijous a la Ciutat de la Justícia
L'extresorer de CDC Daniel Osàcar, aquest dijous a la Ciutat de la Justícia
Barcelona

Daniel Osàcar nega totes les acusacions fetes per Millet i els Montull al cas Palau

En la declaració al judici del cas Palau, l'extresorer de CDC ha afirmat que és fals que el partit es financés il·legalment a través del Palau de la Música

RedaccióActualitzat

L'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya, Daniel Osàcar, en la declaració com a acusat en el judici del cas Palau, ha dit aquest dijous que els acusats que han declarat abans que ell "han mentit, i molt".

Segons Osàcar, Fèlix Millet, Gemma Montull i Jordi Montull no han dit la veritat quan han afirmat que CDC s'havia finançat il·legalment a través del Palau de la Música, ni tampoc quan han dit que ell hi anava per endur-se diners en metàl·lic:

Daniel Osàcar: "Jo al Palau de la Música hi anava únicament amb motiu dels convenis signats entre el Palau i la Fundació Trias Fargas. Aquests convenis tenien inici el 1999, jo em vaig limitar a signar els convenis del 2006, 2007 i 2008."

Daniel Osàcar: "La mecànica de funcionament era: el senyor Montull em trucava i em deia: 'Senyor Osàcar, tinc el conveni preparat, pot passar a signar-lo?' I jo hi anava a firmar el conveni."

Fiscal: "Va anar-hi per altres coses?"

Daniel Osàcar: "No, només a escoltar concerts. No m'he reunit mai amb ningú al Palau de la Música, l'únic el Sr. Montull."

Osàcar ha afirmat que la relació amb Montull va ser correcta però distant. I ho ha il·lustrat dient que mai no va anar ni a esmorzar ni a dinar ni a fer un cafè amb ell. L'acusat ha afegit amb rotunditat: "Tret del senyor Montull, ningú pot dir que s'ha reunit mai amb mi al Palau." En aquest sentit, ha dit que no coneixia Fèlix Millet i que "no l'havia vist mai".

Els convenis amb el Palau de la Música eren per promocionar la cultura catalana

Osàcar ha afirmat que els responsables de Ferrovial, l'empresa que Millet i els Montull asseguren que finançava CDC a través del Palau, no els coneixia ni els havia vist mai: "Els he conegut aquí." També ha negat saber res de "les suposades comissions" per adjudicacions d'obra pública a cap empresa.

També ha defensat els convenis del Palau de la Música amb la Fundació Trias Fargas, que van motivar les reunions amb Montull, perquè ell, com a tresorer de CDC, era administrador de la Fundació. Osàcar ha dit que aquests convenis tenien com a objectiu la promoció de la cultura catalana, i que es canalitzaven a través de la fundació del partit perquè governava a més de 600 ajuntaments catalans.

En la defensa d'aquests convenis ha mencionat l'aval que va donar-hi en el seu moment l'exconsellera de Justícia, Montserrat Tura. També ha dit que no sabia per què els altres acusats l'han incriminat a ell i a CDC, però que s'ho imaginava. A preguntes del fiscal, ha dit que devia ser "per justificar el seu espoli". L'interrogatori del fiscal ha estat força curt, només 20 minuts.

ARXIVAT A:
Cas Palau
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut