Barcelona

Daniel Fernández deixa els càrrecs al Parlament, continua com a diputat i és rellevat de secretari d'Organització del PSC

Daniel Fernández abandonarà els seus càrrecs de president de la Comissió de Joventut i de secretari de la d'Afers Institucionals. Al PSC ja va ser apartat de la Secretaria d'Organització. Ara el rellevarà provisionalment Esteve Terradas.

RedaccióActualitzat
El PSC mou fitxa després de la imputació de Daniel Fernández en el "cas Mercuri". El mateix afectat ha comparegut a la seu del PSC al carrer Nicaragua per expressar la seva decisió de deixar els càrrecs de representació dels socialistes.

Fernández ha anunciat que continuarà de diputat al Parlament però deixarà els seus càrrecs a les comissions de la cambra catalana, en concret el de president de la Comissió de Joventut i el de secretari de la d'Afers Institucionals.

"No he comès cap delicte"

Daniel Fernández ha assegurat que la seva renúncia als càrrecs "és la resposta adequada al moment". El diputat del PSC també ha defensat la seva innocència assegurant que només va emetre una opinió sobre un lloc de treball a Montcada i Reixac, opinió que coincidia, diu, amb la de l'alcaldessa.

Fernández ha assegurat: "No he comès cap delicte ni infracció en l'assumpte pel qual he estat imputat pel Tribunal Superior de Justícia".

Fernández ha comparegut davant dels mitjans després de reunir-se amb el líder del PSC, Pere Navarro.

Esteve Terradas, nou secretari d'organització

Daniel Fernández, que ja va ser apartat a petició seva de la Secretaria d'Organització del PSC, ha anunciat que hi haurà un relleu al capdavant d'aquest càrrec.

L'encarregat de posar nom i cognoms al seu substitut ha estat el primer secretari del PSC, Pere Navarro. Navarro ha comparegut després de Fernández i ha explicat que Esteve Terradas assumirà les funcions de Fernández. Això sí, Navarro ha deixat clar que es tracta d'una assumpció provisional de funcions.

"Ser imputat no vol dir ser culpable"

A nivell personal, Navarro ha donat suport a Daniel Fernández, de qui diu que no té cap indici que hagi fet res mal fet. El primer secretari del PSC ha recordat que "imputat no vol dir ser culpable" i ha subratllat la seva "convicció" que Fernández és innocent.

El líder socialista ha destacat que precisament ara els partits catalans estan debatent quina ha de ser la resposta de les formacions a una imputació. Navarro és partidari que els imputats no deixin els seus càrrecs institucionals fins que no s'obri el judici, una postura que també defensa el president de la Generalitat, Artur Mas, i que va incloure en el seu paquet de mesures anticorrupció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut